Friday, August 17, 2007

Vrei o pensie privata? Call me!

Eşti român, angajat cu carte de muncă în orice profesie din România, ai între 18 şi 45 ani şi nu ţi-ai ales încă un fond de pensie privată?

Ai aflat că toţi românii între 18 şi 35 ani, angajaţi cu carte de muncă sunt obligaţi conform Legii 411/2004 să-şi directioneze 2% din contribuţiile sociale către o pensie privată obligatorie?

Ştiai că pentru toţi angajaţii români între 18 şi 35 ani care renunţă la dreptul lor de a-şi alege un fond privat de pensii, guvernul va decide în locul lor la ce fond de pensii vor fi distribuiţi aleatoriu?

Ştiai că toţi românii angajaţi cu vârste între 36 şi 45 ani pot alege/decide şi ei ca 2% din contribuţiile lor sociale să intre într-un fond de pensii administrat privat pentru ca la pensionare să primesca pe lânga pensia de la stat şi o pensie privată?

Românii îşi pot alege un fond de pensii din 17 septembrie 2007 din propria iniţiativă, iar în caz contrar vor fi repartizaţi aleatoriu de către Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS). După încheierea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS validează persoanele pentru fiecare fond de pensii private de pe pilonul II în parte şi le înregistrează în Registrul Participanţilor.


Programul reformei pensiilor private din România prevede că, începând din luna septembrie, timp de patru luni, salariaţii cu vârsta de până la 35 de ani vor fi obligaţi să aleagă un fond de pensii pe pilonul II (obligatorii). Angajaţii cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricând, până la împlinirea vârstei de 45 de ani, conform normelor CSSPP.


În primul an de activitate, 2% din contribuţia totală de 9,5% pentru asigurările sociale pe care o plăteşte fiecare angajat va ajunge în administrare privată. Procentul va creşte cu câte o jumătate de punct procentual anual, până ce va ajunge la 6% din venitul lunar brut, într-un interval de opt ani.

Daca doresti mai multe detalii ma poti contacta pe YM (mystique6662004@yahoo.com) sau la numarul de telefon 0720046409.

No comments: