Tuesday, July 3, 2007

ce mai purtam pe degete?




Mausurile, desi reprezinta o categorie de periferice care sunt disponibile pe piata intr-o uriasa varietate de modele, culori si forme, sunt proiectate conform unui concept general, deja devenit clasic, in ciuda numeroaselor modificari aduse in timp.

Dar iata ca producatorii lui EEM-GTMS-300BK au reusit sa modifice acest concept intr-o maniera foarte inovativa, creand un maus care, in loc sa fie miscat cu mana, se misca odata cu mana, fiind purtat de utilizatori pe deget.

Mausul, ce are o rezolutie de 800 dpi, functioneaza intr-o maniera cat se poate de simpla. Astfel, el se fixeaza pe degetul aratator, prin intermediul unei benzi velcro (sau arici, cum este ea cunoscuta la noi), iar raza laser a senzorului optic poate fi proiectata cu usurinta pe orice fel de suprafata, inclusiv pe propriul picior. Dispozitivul dispune si de 2 butoane si o rotita, care sunt operate de degetul mare al mainii.

Insa nici acest dispozitiv nu este cu totul perfect, avand in vedere faptul ca se conecteaza prin intermediul unui cablu de 1.2 m la portul USB al calculatorului (deci nu este wireless), iar producatorii recomanda folosirea sa in reprize de maxim o ora, probabil pentru a nu forta prea mult degetele mainii. In rest, insa, el este foarte portabil, avand dimensiuni de doar 62 x 23 x 33 mm, si o greutate de doar 35 de grame, si poate fi extrem de util in spatii inguste, in care nu este posibila folosirea unui maus obisnuit.

No comments: